BEMUTATKOZÁS

Tisztelt Rózsabarát!

Néhányan, akik kedveljük a rózsát, mint önálló, egyedi kategóriát képviselő és páratlan hagyományokkal rendelkező dísznövényt, továbbá odaadó hívei vagyunk a tudatosan kialakított kerteknek, 2010-ben elhatároztuk, teszünk a szép rózsák és kertek közös ügyéért. 2011 januárjában ezért életre hívtuk a Társaság a Magyar Rózsa- és Kertkultúráért Egyesületet. Az igényes rózsabarátokat tömöríteni kívánó új magyar rózsatársaság megszületését nem túl “rózsás” hazai tapasztalataink tették nyilvánvalóvá.

Célunk tehát a hazai kert- és rózsakultúra színvonalának emelése, egy jól működő, önszerveződő magyar rózsatársaság működtetésével, ahol;

- találkoznak, információt gyűjtenek kezdő és gyakorló rózsabarátok,
- gondozási, felhasználási, fajta-kiválasztási és -beszerzési tapasztalatokat cserélnek,
- közös éves programokat készítenek, amelynek keretében felkérnek előadásra rózsakertészeket, növénydoktorokat, kertépítőket és egyéb szakembereket,
- látogatást szerveznek elismert magyar és külföldi rózsafaiskolákba, jó nevű, újdonságokat is forgalmazó kertészeti árudákba, egymás kertjébe, valamint felkeresnek magyar és külföldi neves rózsagyűjteményeket, arborétumokat.

Amennyiben egyetért céljainkkal és tevékeny rózsabarátként részt kíván venni a magyar rózsa- és kertkultúra jobbításában, érdeklődjön és csatlakozzon hozzánk email-címünk, facebook-profilunk vagy blogunk segítségével.


Rózsabaráti üdvözlettel:
A Társaság a Magyar Rózsa- és Kertkultúráért Egyesület tagjai