Linkajánló - Rózsakertek, bemutatókertek


Az 1903-ban alapított sangerhauseni Európa Rozárium a világ legnagyobb rózsagyűjteménye. A 12,5 ha területen több mint 8.300 fajtát ismerhetünk meg. A virágok királynőjének sokszínűségét, a régiektől a legmodernebb fajtákig különleges gondossággal kialakított parkban láthatjuk. Az egyedülálló gyűjtemény gondos szakemberek válogató, és rendszerező munkájának eredményeként jött létre. A kert meglátogatásával a szakemberek és lelkes rózsabarátok is bepillantást nyerhetnek a rózsa fejlődéstörténetébe. (német)
A dortmundi Rozárium Németország második legnagyobb rózsakertje. A parkban több mint 2600 fajta rózsa látható, a rózsaút mentén számos kisebb és nagyobb bemutatókertet alakítottak ki, ahol meg lehet ismerni a rózsák sokszínűségét, eredetét, kerti felhasználásának lehetőségeit. (honlap nyelve:német)


A Lyon szívében található Botanikus Kertben négy rózsakertet alakítottak ki, köztük a történelmi rózsák kertjét, a modern rózsák kertjét, ahol bemutatják a Franciaországban legkedveltebb fajtákat. (francia, angol)


A badeni Rosarium Bécstől 25 km-re található DNY-ra. Az 1967 és 69 között kialakított park évek óta június elején ad otthont a badeni rózsanapoknak, számos rózsával kapcsolatos programmal várva a kertbarátokat. (német)


A zweibrüeckeni rozarium Németország harmadik legnagyobb rózsagyűjteménye. A rózsakert kezdetei 1912-re vezethetők vissza, amelyet aztán 1914-ben nyitott meg ünnepélyes keretek között Hildegard von Bayern hercegnő. A rozárium 50.000 nm-en terül el, évről évre 60.000 tő rózsa virágzásában gyönyörködhetünk. (német)


Az 1810-ben alapított, Darmstadt keleti részében található Park Rosenhöhe egyike a legrégebbi rózsakerteknek. A park legmagasabb részében, teraszosan alakították ki a rozáriumot. A rózsakertben és az azt körülölelő parkban mintegy 200 különböző rózsafajta virágzik júniustól októberig. A gyűjtemény főként a németországi fajtákat, valamint az európai régió vadrózsáit öleli fel.

  1. http://uk.rozendorp.nl/


  1. Nyitott magánkertek

  1. http://rosemai.canalblog.com/
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése