2016. április 1., péntek

Kertlátogatás - Tulipánoskert és Hegede Évelőkertészet

Kedves Rózsa- és Kertbarátok!

Először 2014-ben szerettük volna ezt a néhány éve létesített virághagymás magánkertet megnézni. Akkor még nem volt látogatható.
Idén a tulajdonos  lehetővé tette, hogy a kertet tervező és gondozó  kertészmérnök vezetésével  szemlézhessük a kertet. Az időpontot a tulipánvirágzás várható idejére egyeztettük.

Időpont: április 9.

Utazás: Egyéni szervezésben. A korábbi évekhez hasonlóan összegyűjtjük a felajánlott szabad helyeket az szgk-ban.

Részletesebb információt  a Tulipánoskertről a mellékelt videóból https://www.youtube.com/watch?v=WlVAupTRlQk   kaphatunk.

Hegede Évelőkertészet
Kecskemét mellett, Helvécián található a jó hírű, nagy szortimentet forgalmazó Hegede Évelőkertészet  http://www.hegede.hu/.
Részletes információt a honlapjuk ad. Itt található nagyon sok olyan évelő faj ill. fajta, amelyhez a kertészeti árudák többségében nem vagy ritkán lehet hozzájutni.  A kertészet nagy (10 ha) csak egy részét tudjuk megnézni. Így egy benyomást kaphatunk egy évelőkertészetről.
 

A fent leírt kirándulásunk a Magyar Rózsatársaság regisztrált tagjainak szól, annak részleteiről őket körlevelünkben értesítjük.
Mindenkit szeretettel várunk viszont májusi kirándulásunkra, amikor Sopronkövesdre látogatunk Kazinczy Péter peóniakertészetébe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése