2016. január 2., szombat

Vadrózsák földjén, a Selyemút mentén KLUBNAP 2016.01.16.


Kedves Rózsabarátok!

Idén is különleges előadásokkal várjuk minden kedves tagtársunkat és az érdeklődőket!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az ország egyik legismertebb botanikusa KÓSA GÉZA a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert igazgatója elfogadta meghívásunkat és előadást tart nekünk

VADRÓZSÁK FÖLDJÉN, a SELYEMÚT MENTÉN 
címmel

Időpont: 2016.01.16. (szombat) 9:30
Helyszín: Gyümölcstermesztési Kutatóintézet, 1223 Budapest Park utca 2. 

Kósa Géza 1975 óta vezeti és gyarapítja a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertet. Gyűjtő- és terepexpedíciókon, többek között járt már Mongóliában, Kínában, Észak-Koreában, Dél-Koreában, Japánban, Vietnamban, Törökországban, Iránban, Nepálban, Tanzániában, Kenyában, Írországban, Franciaországban stb.
Megfordult olyan helyeken is, ahol a egyes kultúrrózsák eredeti élőhelyei vannak, ill. talált olyan rózsa fajokat is, amelyeket még nem vontak díszkerti termesztésbe és nemesítésbe.
Előadásában Belső-Ázsiának egyes részein - amely a hajdani  Selyemútnak is egy szakasza volt - előforduló különleges növényeit mutatja be. Ezek (Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Irán) elzártságuk miatt sokáig fehér foltok voltak a botanikában.
Az ismeretterjesztő előadása egyáltalán nem szűkül le a botanikára, hanem színesen bemutatja a földrajzi táj kultúrtörténetét és jelenlegi hétköznapjait is.

Javasoljuk hogy, hívják meg barátaikat is, nagy élményben lesz részük!

További információ, jelentkezés: rozsatarsasag@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése